Składniki:
- 1 woreczek ugotowanego ryżu
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
- 1 puszka kukurydzy
- 8 ogórków konserwowych
- 2 średnie cebule
- 5 jajek
- jogurt naturalny
- majonez
- sól, pieprz
Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Cebulę, ogórek i jajka pokroić w drobną kostkę.
W misce układać warstwami, połowę ryżu, jedną puszkę tuńczyka, bez zalewy, 1 cebulkę, 4 ogórki, kukurydzę, 2,5 jajka, polać sosem majonezowym. Ułożyć drugą część warstw, polać sosem. Sałatkę udekorować żółtkiem pokrojonym w kosteczkę.
Smacznego :)
o matko jak ja takie lubię :)))
OdpowiedzUsuńDawid do tego dodaje jeszcze sos słodo-kwaśny. Też ją lubimy. -gabi
OdpowiedzUsuńWygląda super, postaram się zrobić :)
OdpowiedzUsuńSmakuje lepiej niż wygląda
OdpowiedzUsuń