Składniki:
- 1/2 kg śledzi na tacce, (jeśli z wiaderka, to trzeba je wcześniej namoczyć)
- 1/2 kg cebuli
- 2 łyżki cukru
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki octu
- 100 g rodzynek (można zastąpić suszonymi śliwkami)
- łyżka gorczycy
- olej do smażenia
Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce i zeszklić na oleju. Dodać gorczycę, rodzynki, cukier i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać i chwilę smażyć. Na koniec dodać ocet. Zalewę wystudzić.
Śledzie pokroić na 1,5-2 cm paski i wymieszać z ostudzoną zlewą. Wstawić do lodówki na jeden dzień.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)