Trufle fistaszkowe to moja druga propozycja, która ukazała się w numerze specjalnym magazynu "Kocioł".
http://magazynkociol.pl/pdf/Kociol-noc_swietojanska.pdf
Wykonane z niesolonych orzechów ziemnych z
dodatkiem miodu i preparowanej kaszy jaglanej. Stanowią smaczną i zdrową przekąskę bez dodatku
cukru i soli.
Autorką zdjęcia głównego jest Gosia z bloga Trawka Cytrynowa :)
Składniki:
- 200 g prażonych niesolonych fistaszków
- 80 g płynnego miodu
- 35 g mleka w proszku
- 15 g preparowanej kaszy jaglanej
- 20 ml mleka świeżego
- preparowana kasza jaglana do obtoczenia trufli
Fistaszki
miksujemy niemal na masło. Dodajemy miód, mleko świeże i w proszku oraz
preparowaną kaszę jaglaną. Wszystkie składniki dokładnie łączymy.
Nabierając równe porcje formujemy kuleczki i obtaczamy w pozostałej kaszy.
Chłodzimy 30 minut w lodówce.
Smacznego :) fot. Gosia Zabokrzycka |
Bardzo ciekawe te trufelki :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne! Uwielbiam takie smaczki :)
OdpowiedzUsuńJakie one muszą być pyszne<3
OdpowiedzUsuńCzęstuję sie - wyglądają pysznie !!
OdpowiedzUsuńświetny przepis:)
Swietne te trufelki. Moglabym je jesc i jesc... :)
OdpowiedzUsuńAleż masz pomysły,ślinka cieknie,by spróbować:)
OdpowiedzUsuńJaki ciekawy przepis! Wyglądają fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńAle piękny stół, ślinka cieknie chętnie bym wpadła na takie przyjęcie :)
OdpowiedzUsuńAleż one urocze :)
OdpowiedzUsuńWyglądają słodko i tak też pewnie smakują :D Super przepis :)
OdpowiedzUsuńprezentują się ślicznie!
OdpowiedzUsuńo jeju, ale swietne ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis na małe co nieco, a jakie wrażenie robią:)
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł na trufelki. No i śliczne fotki :)
OdpowiedzUsuńJakie pychotki :)
OdpowiedzUsuńAle muszą być pyszne! A zdjęcia śliczne;)
OdpowiedzUsuńideał <3
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podobają Twoje trufelki :)
OdpowiedzUsuńwyglądają wspaniale :) pozdrowienia dla obu pań :)
OdpowiedzUsuńJak świetnie się prezentują,.Bardzo ciekawy przepis;)
OdpowiedzUsuńKusząca słodycz!.
OdpowiedzUsuńmałe cudeńka! na jednej bym nie poprzestała;)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo kusząco :)
OdpowiedzUsuńPrzepis wspaniały z wykorzystaniem kaszy jaglanej. wrzucam go do swojego "kotła". Zdjecia niezwykle apetyczne Łucjo.
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na trufle!
OdpowiedzUsuńCzęstuję się z przyjemnością.
Ależ muszą być smaczne, znakomita, słodka przekąska :)
OdpowiedzUsuńŚliczne trufle, piękne aranżacje i zdjęcia :-)
OdpowiedzUsuńPrzepis świetny, bardzooo mi się podoba! Takie trufle muszą smakować wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńPrzepis świetny, bardzooo mi się podoba! Takie trufle muszą smakować wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńJadłam i potwierdzam, że pyszne! Jak tylko znajdę taką kaszę jaglaną to biorę!
OdpowiedzUsuńpięknie się prezentują! :)
OdpowiedzUsuńTrufle na wypasie. Sama chętnie bym sięgnęła po nie. Gratulacje z publikacji :-)
OdpowiedzUsuń