expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 8 czerwca 2015

Trufle fistaszkowe


Trufle fistaszkowe to moja druga propozycja, która ukazała się w numerze specjalnym magazynu "Kocioł". 

 http://magazynkociol.pl/pdf/Kociol-noc_swietojanska.pdf

Wykonane  z niesolonych orzechów ziemnych z dodatkiem miodu i preparowanej kaszy jaglanej. Stanowią smaczną i zdrową przekąskę bez dodatku cukru i soli.
Autorką zdjęcia głównego jest Gosia z bloga Trawka Cytrynowa :) 


Składniki:

  • 200 g prażonych niesolonych fistaszków
  • 80 g płynnego miodu
  • 35 g mleka w proszku
  • 15 g preparowanej kaszy jaglanej
  • 20 ml mleka świeżego
  • preparowana kasza jaglana do obtoczenia trufli
 

Fistaszki miksujemy niemal na masło. Dodajemy miód, mleko świeże i w proszku oraz preparowaną  kaszę jaglaną. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Nabierając równe porcje formujemy kuleczki i obtaczamy w pozostałej kaszy. Chłodzimy 30 minut w lodówce.
Smacznego :) 


fot. Gosia Zabokrzycka

 
fot. Monika Szeffler
 


fot. Gosia Zabokrzycka                    

32 komentarze:

  1. Świetne! Uwielbiam takie smaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie one muszą być pyszne<3

    OdpowiedzUsuń
  3. Częstuję sie - wyglądają pysznie !!
    świetny przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Swietne te trufelki. Moglabym je jesc i jesc... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ależ masz pomysły,ślinka cieknie,by spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jaki ciekawy przepis! Wyglądają fantastycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale piękny stół, ślinka cieknie chętnie bym wpadła na takie przyjęcie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają słodko i tak też pewnie smakują :D Super przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny przepis na małe co nieco, a jakie wrażenie robią:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Genialny pomysł na trufelki. No i śliczne fotki :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale muszą być pyszne! A zdjęcia śliczne;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Bardzo mi się podobają Twoje trufelki :)

    OdpowiedzUsuń
  13. wyglądają wspaniale :) pozdrowienia dla obu pań :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Jak świetnie się prezentują,.Bardzo ciekawy przepis;)

    OdpowiedzUsuń
  15. małe cudeńka! na jednej bym nie poprzestała;)

    OdpowiedzUsuń
  16. Wyglądają bardzo kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Przepis wspaniały z wykorzystaniem kaszy jaglanej. wrzucam go do swojego "kotła". Zdjecia niezwykle apetyczne Łucjo.

    OdpowiedzUsuń
  18. Pyszny pomysł na trufle!
    Częstuję się z przyjemnością.

    OdpowiedzUsuń
  19. Ależ muszą być smaczne, znakomita, słodka przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Śliczne trufle, piękne aranżacje i zdjęcia :-)

    OdpowiedzUsuń
  21. Przepis świetny, bardzooo mi się podoba! Takie trufle muszą smakować wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Przepis świetny, bardzooo mi się podoba! Takie trufle muszą smakować wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Jadłam i potwierdzam, że pyszne! Jak tylko znajdę taką kaszę jaglaną to biorę!

    OdpowiedzUsuń
  24. pięknie się prezentują! :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Trufle na wypasie. Sama chętnie bym sięgnęła po nie. Gratulacje z publikacji :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU