Intensywnie czekoladowe i wilgotne brownie z truskawkami. Błyskawicznie się robi, a jeszcze szybciej znika. Takie ciasta nigdy nie zawodzą :) Spróbujcie...
Składniki:
forma 21 x 28 cm
- 200 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- 100 g białej czekolady
- 3 jajka
- 250 g cukru
- 135 g mąki
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- truskawki
Masło w rondelku roztopić na minimalnym ogniu. Dodać połamaną na kosteczki gorzką czekoladę i podgrzewać do roztopienia. Ściągnąć z ognia i ostudzić.
Jajka ubić lekko z cukrem. Wlać przestudzone masło z czekoladą i wanilię. Zmiksować. Wsypać przesianą mąkę i delikatnie połączyć, pod koniec dodając drobno pokrojoną białą czekoladę.
Masę wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.
Wyrównać. Na powierzchni ciasta rozłożyć pokrojone w plasterki truskawki.
Piec 35 minut w temperaturze 160 stopni. Ciasto powinno lekko urosnąć, pozostanie wilgotne w środku.
Po upieczeniu wystudzić i kroić w niedużą kostkę.
Smacznego :)
Źródło: Kwestia Smaku
raj na ziemi <3 wygląda obłędnie, a jak pomyślę o tej wilgotnej strukturze :)
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie!
OdpowiedzUsuńPorywam kawałek ...
Wygląda bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga! :)
Kocham brownie. A Twoje wyglada oblednie pysznie!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne!
OdpowiedzUsuńale się zgrałyśmy z tym przepisem :) również go robiłam :)
OdpowiedzUsuńłaaaał, pyszności, połączenie idealne :) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńZdecydowanie nigdy nie zawodzą....<3
OdpowiedzUsuńPoezja :)
OdpowiedzUsuńI kolory i smaki idealnie do siebie pasują:))
OdpowiedzUsuńUwielbiam,ale cudne.
OdpowiedzUsuń