Wczoraj były bułeczki, a dziś coś do bułeczek. Pasta z twarogu i awokado, z dodatkiem szczypiorku i bazylii. Smaczne i zdrowe urozmaicenie do pieczywa. Dobrze smakuje i pozytywnie nastraja delikatnie zielonym kolorem. Bardzo często u nas gości i długo się nam nie znudzi :) Zapraszam!
- awokado
- 200 g twarogu półtłustego
- łyżka jogurtu naturalnego
- pęczek szczypiorku
- duży ząbek czosnku
- sól, pieprz
- łyżka soku z cytryny
- garść listków bazylii
Smacznego :)
Świetne połączenie smaków, śliczny kolor, niebanalna wersja twarożku.
OdpowiedzUsuńZdjecie mnie urzeka urodą
dziękuję pięknie :) pozdrawiam ciepło!
UsuńKolor jest naprawde niesamowity :) taki wiosenny :)
OdpowiedzUsuńCiekawa ta pasta :)
OdpowiedzUsuńFajne połączenie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kanapkowe smarowidła :-) mlask, mlask :-)
OdpowiedzUsuńświetna:)
OdpowiedzUsuńPycha! Ja zamiast twarożku dałam ostatnio nerkowce :)
OdpowiedzUsuńWyśmienita pasta, śniadanie z jej udziałem musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńTo ja poproszę do tej pasty jeszcze jedną bułeczkę z wczorajszego dnia :)
OdpowiedzUsuńChętnie skosztowałabym Twojej pasty:-) Uwielbiam różnorakie smarowidła:-)
OdpowiedzUsuńCale wieki nie jadlam juz zadnej pasty :) Ta wyglada pysznie. Awokado bardzo lubie wiec zjadlabym taka pyszna buleczke z dodatkiem tej pasty :)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia.
Pycha!! bardzo lubię pasty z awokado:)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się kolor ,zrobię!.
OdpowiedzUsuńPatrząc na to zdjęcie od razu chciałoby się zjeść tą pastę:)
OdpowiedzUsuńW takiej wersji jeszcze nie robiłam. A pasty z awokado lubię!
OdpowiedzUsuńPyszne śniadano u ciebie :-)
OdpowiedzUsuńRe-we-la-cja!
OdpowiedzUsuńdoobre połączenie, dooobre ;)
OdpowiedzUsuńChoć ja jakoś wielkim miłośnikiem awokado nie jestem, wolę go w wypiekach, ale tej pasty.. hmm.. z chęcią bym spróbowała!
Ma piękny kolor!
Apetyczne i bardzo zdrowe!
OdpowiedzUsuńRobię podobną i jest świetna :D
OdpowiedzUsuńTwarożek i awokado zdecydowanie idą w parze:-). Pysznie i zdrowo a do tego kolorowo:-)
OdpowiedzUsuńLubię takie pasty :). Świetnie sprawdzają się w pracy :).
OdpowiedzUsuńpasty świetnie zastępują wędlinę. podoba mi się ta wersja:)
OdpowiedzUsuńCudowny garnuszek i jego zawartość :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pasty :)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście do bułeczek... i nie tylko ... idealna :)! Muszę wypróbować:)!
OdpowiedzUsuńkoniecznie spróbuj :)
Usuńkolejny przepis z Twojego bloga , który zagości na stałe w mojej kuchni:)
OdpowiedzUsuńjest mi niezmiernie miło :)
Usuń