expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 27 listopada 2013

Twarożkowa pasta z awokado


Wczoraj były bułeczki, a dziś coś do bułeczek. Pasta z twarogu i awokado, z dodatkiem szczypiorku i bazylii. Smaczne i zdrowe urozmaicenie do pieczywa. Dobrze smakuje i pozytywnie nastraja delikatnie zielonym kolorem. Bardzo często u nas gości i długo się nam nie znudzi :) Zapraszam!

Składniki :
  • awokado
  • 200 g twarogu półtłustego
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku
  • duży ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka soku z cytryny
  • garść listków bazylii
Awokado obrać, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny. Czosnek obrać, pokroić. Twaróg, jogurt,  awokado i czosnek umieścić w wysokim naczyniu i blenderem zmiksować na gładko. Szczypiorek i bazylię umyć, poszatkować, dodać do pasty. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przechowywać w zamkniętym pojemniczku, w lodówce, do dwóch dni.
Smacznego :)

30 komentarzy:

  1. Świetne połączenie smaków, śliczny kolor, niebanalna wersja twarożku.
    Zdjecie mnie urzeka urodą

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolor jest naprawde niesamowity :) taki wiosenny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie kanapkowe smarowidła :-) mlask, mlask :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha! Ja zamiast twarożku dałam ostatnio nerkowce :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyśmienita pasta, śniadanie z jej udziałem musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. To ja poproszę do tej pasty jeszcze jedną bułeczkę z wczorajszego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Chętnie skosztowałabym Twojej pasty:-) Uwielbiam różnorakie smarowidła:-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Cale wieki nie jadlam juz zadnej pasty :) Ta wyglada pysznie. Awokado bardzo lubie wiec zjadlabym taka pyszna buleczke z dodatkiem tej pasty :)

    Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń
  9. Pycha!! bardzo lubię pasty z awokado:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Patrząc na to zdjęcie od razu chciałoby się zjeść tą pastę:)

    OdpowiedzUsuń
  11. W takiej wersji jeszcze nie robiłam. A pasty z awokado lubię!

    OdpowiedzUsuń
  12. doobre połączenie, dooobre ;)
    Choć ja jakoś wielkim miłośnikiem awokado nie jestem, wolę go w wypiekach, ale tej pasty.. hmm.. z chęcią bym spróbowała!
    Ma piękny kolor!

    OdpowiedzUsuń
  13. Twarożek i awokado zdecydowanie idą w parze:-). Pysznie i zdrowo a do tego kolorowo:-)

    OdpowiedzUsuń
  14. Lubię takie pasty :). Świetnie sprawdzają się w pracy :).

    OdpowiedzUsuń
  15. pasty świetnie zastępują wędlinę. podoba mi się ta wersja:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Cudowny garnuszek i jego zawartość :-)

    OdpowiedzUsuń
  17. Rzeczywiście do bułeczek... i nie tylko ... idealna :)! Muszę wypróbować:)!

    OdpowiedzUsuń
  18. kolejny przepis z Twojego bloga , który zagości na stałe w mojej kuchni:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU