Kolorowe skorupki jajek nadziewane farszem z rzodkiewki, rzeżuchy i szczypiorku. Smaczne, chrupiące, lekko ostre jajeczka, efektownie podane :) 
Jajka można również nafaszerować tradycyjnie, czyli wypełnić nadzieniem przekrojone na pół białka. 
Składniki na 6 jajek:
- 6 jaj ugotowanych na twardo i zabarwionych na dowolny kolor
 - 4 duże rzodkiewki
 - 2 garście rzeżuchy
 - kilka łodyżek szczypiorku
 - 2 łyżki jogurtu, lub majonezu
 - sól
 - pieprz
 
Szczypiorek poszatkować. Rzodkiewkę pokroić drobniutko w kosteczkę. Rzeżuchę pociąć nożyczkami. Skorupkę jajek delikatnie nadtłuc, obrać tylko tyle by można było jajko wydrążyć. Wyciągnąć delikatnie jajko ze skorupki, oddzielić żółtka od białek.  W miseczce umieścić rozdrobnione żółtka, dodać szczypiorek, rzeżuchę, rzodkiewkę i jogurt. Wymieszać wszystko dokładnie, doprawić solą i pieprzem do smaku. Farszem wypełnić skorupki. Podawać. 
Smacznego :) 
Przepis bierze udział w konkursie organizowanym przez Veggie która zbiera przepisy wielkanocne. http://veggieola.blogspot.de/2013/02/zbieramy-wielkanocne-przepisy-dodaj-twoj.html
oraz w akcjach:
Łał, śliczne :-)
OdpowiedzUsuńAle z Ciebie artystka! Śliczne jajeczka:)A ja myślałam,że to białko jest zabarwione,a nie skorupka-pomysł doskonały!
OdpowiedzUsuńrzeżuszka już u mnie rośnie :)myślę, że wykorzystam w ten sam sposób :)
OdpowiedzUsuńślicznie wyglądają;) ja robię przeważnie z pieczarkami:)
OdpowiedzUsuńdziękuję za miłe komentarze :)
OdpowiedzUsuńPrzeurocze :) !
OdpowiedzUsuńbardzo efektowne. zrobią furorę na wielkanocnym stole
OdpowiedzUsuńpiękne !!!
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł ;)
OdpowiedzUsuń