expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 12 lipca 2016

Truskawki pod koglem moglem

Truskawki pod koglem moglem to idealny sposób na ekspresowy deser. Jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Smak nie jednym przywoła wspomnienia z dzieciństwa, kiedy to kogel mogel przygotowywany był zawsze, gdy mieliśmy ochotę na coś słodkiego. Śmiało można tu wykorzystać dowolne owoce. Idealne będą maliny, jeżyny, wiśnie i porzeczki. 
Przepis przygotowany do letniego Kotła. 
Całość możecie przeczytać tutaj:



Składniki:
4 porcje 
  • 6 żółtek
  • 70 g cukru pudru
  • ziarenka z 1 laski wanilii
  • truskawki

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i ziarenkami wanilii. W foremkach układamy po kilka truskawek. Wlewamy masę jajeczną. Pieczemy w temperaturze 190 oC przez 10 minut. Do momentu, aż masa jajeczna będzie ścięta i się zrumieni. Podajemy natychmiast. 
Smacznego :) 


8 komentarzy:

  1. Kogel-mogel smaki z dzieciństwa! :) Z malinami bądź truskawkami chętnie bym spróbowała :)
    I brawo za kolejny numer! Już jakiś czas przeglądałam "Kocioł"i napawałam się tak smacznymi widokami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super deserek, nie jadłam w takim wydaniu.

    OdpowiedzUsuń
  3. kogiel mogiel -zmora dzieciństwa, ale może w wersji zapiekanej bym się do niego przekonała :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU