Bardzo wciągające wafelki kakaowo-orzechowe. Idealne do kawy i do mleka, dla dzieci i dla dorosłych :) Długo zachowują świeżość, wystarczy przechowywać je w suchym miejscu, owinięte w papier.
Składniki:
Składniki:
- paczka wafli
- 0,5 szklanki mleka
- 250 g masła lub masła roślinnego
- 2 szklanki mleka w proszku
- cukier waniliowy
- 2 łyżki kakao
- orzechy
- aromat waniliowy lu migdałowy
Mleko, cukier i masło umieścić w garnczku i podgrzewać do roztopienia, zagotować, zdjąć z ognia i przestudzić. Do ostudzonej mieszanki wsypać mleko w w proszku i zmiksować, dodać kakao, cukier waniliowy, aromat i posiekane orzechy. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Gotową masą obłożyć wafle. Gotowy wafel obwinąć w papier do pieczenia i przycisnąć go na całej powierzchni ciężkimi książkami. Po 12 godzinach pokroić na kawałki.
Smacznego :)
Och,jak ja dawno nie jadlam wafelkow domowej roboty.Pyszne!!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wafelki ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam:D
OdpowiedzUsuńproszę pół kilo na wynos! :))) Kocham takie wafelki ;)))
OdpowiedzUsuńMniam... niebo w gębie!!!
OdpowiedzUsuńT.C.