expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 3 czerwca 2016

Brownie z truskawkami




Intensywnie czekoladowe i wilgotne brownie z truskawkami. Błyskawicznie się robi, a jeszcze szybciej znika. Takie ciasta nigdy nie zawodzą :) Spróbujcie...

Składniki:
forma 21 x 28 cm 
  • 200 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 100 g białej czekolady
  • 3 jajka
  • 250 g cukru
  • 135 g mąki
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • truskawki
Masło w rondelku roztopić na minimalnym ogniu. Dodać połamaną na kosteczki gorzką czekoladę i podgrzewać do roztopienia. Ściągnąć z ognia i ostudzić. 
Jajka ubić lekko z cukrem. Wlać przestudzone masło z czekoladą i wanilię. Zmiksować. Wsypać przesianą mąkę i delikatnie połączyć, pod koniec dodając drobno pokrojoną białą czekoladę. 
Masę wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. 
Wyrównać. Na powierzchni ciasta rozłożyć pokrojone w plasterki truskawki. 
Piec 35 minut w temperaturze 160 stopni. Ciasto powinno lekko urosnąć, pozostanie wilgotne w środku. 
Po upieczeniu wystudzić i kroić w niedużą kostkę. 
Smacznego :) 


Źródło: Kwestia Smaku
 

11 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU