expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 31 stycznia 2013

Sałatka z kurczakiem curry i winogronem

Smaczna sałatka z kurczaka, płatków migdałowych i winogrona. Lekka, świeża i pełna witamin.


Składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 0,5 kg winogron
  • sałata lodowa, lub 0,5 kapusty pekińskiej
  • 100 g płatków migdałowych
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól, pieprz
  • jogurt naturalny
  • majonez

Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, odstawić do przestudzenia. Pierś kurczaka umyć, pokroić w kostkę. oprószyć curry, solą i pieprzem, usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Mięso ostudzić. Winogrona przekroić na pół, jeśli owoce są duże to podzielić na cztery. Liście sałaty lodowej postrzępić (kapustę pekińską poszatkować) i umieścić w misce, dodać kurczaka, płatki migdałowe i winogrona.  
Trzy łyżki jogurtu naturalnego wymieszać z trzema łyżkami majonezu, doprawić solą i pieprzem. Gotowy sos wlać do sałatki i delikatnie wymieszać.
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Cóż za wykwintne smaki! Świetna sałatka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ta sałatka musi być pyszna :D żonie przepis pokaże może zrobi :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ta sałatka jest przepyszna :) Doskonała nie jakaś tam mdła tylko o naprawdę konkretnym smaku... ja ją ubóstwiam. Jest jedną z niewielu sałatek, której smak mi się nie nudzi :)
    Pozdrawiam gorąco.
    T.C.

    OdpowiedzUsuń
  4. to jedna z moich najlepszych sałatek, jest pyszna ,
    polecam
    pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU