expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 30 stycznia 2013

Wafelki kakaowo-orzechowe

Bardzo wciągające wafelki kakaowo-orzechowe. Idealne do kawy i do mleka, dla dzieci i dla dorosłych :) Długo zachowują świeżość, wystarczy przechowywać je w suchym miejscu, owinięte w papier.

Składniki:
  • paczka wafli
  • 0,5 szklanki mleka
  • 250 g masła lub masła roślinnego
  • 2 szklanki mleka w proszku 
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • orzechy 
  • aromat waniliowy lu migdałowy
Mleko, cukier i masło umieścić w garnczku i podgrzewać do roztopienia, zagotować, zdjąć z ognia i przestudzić. Do ostudzonej mieszanki wsypać mleko w w proszku i zmiksować, dodać kakao, cukier waniliowy, aromat i posiekane orzechy. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Gotową masą obłożyć wafle. Gotowy wafel obwinąć w papier do pieczenia i przycisnąć go na całej powierzchni ciężkimi książkami. Po 12 godzinach pokroić na kawałki.
Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. Och,jak ja dawno nie jadlam wafelkow domowej roboty.Pyszne!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. proszę pół kilo na wynos! :))) Kocham takie wafelki ;)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam... niebo w gębie!!!
    T.C.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU