expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 26 marca 2013

Jajka z tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem, ze słonecznikiem, szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym.

Składniki na 12 połówek:
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 1/2 pęczka szczypiorku, lub mała cebulka
  • 2 - 3 łyżki majonezu, lub jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zostawić do przestudzenia.
Jaja przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Białka odłożyć. Ogórek drobniutko pokroić w kosteczkę. Szczypiorek poszatkować. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić.W miseczce umieścić żółtka, rozdrobnić widelcem. Dodać majonez, słonecznik, ogórek, tuńczyk, i część szczypiorku. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotowym farszem wypełnić białka. Jajka udekorować resztą szczypiorku. 
Smacznego :) 

Przepis bierze udział w akcjach:
 

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam tuńczyka z jajcami !!!
    Jeśli masz ochotę to zajrzyj do mnie do wzięcia są dwie ksiażki kulinarne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajka faszerowane lubię bardzo,a w dodatku z tuńczykiem to już się zakocham bez opamiętania:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Porywam jedno jajo bo jestem jajowa kobieta. Uwielbiam w każdej postaci a tak pięknie podane to już w ogóle.:-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU