expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 12 maja 2013

Spaghetti z krewetkami, suszonymi pomidorami i oliwą truflową

Spaghetti z krewetkami, oliwkami, suszonymi pomidorami i czosnkiem, a wszystko to podane w uwielbianej przez nas oliwie truflowej. Danie, które sprawdzi się na codzienny obiad, jak i wykwintną kolację. A czas przygotowania, to zaledwie kilka minut dłużej niż gotuje się makaron :)

Składniki dla 2 osób:
  • makaron spaghetti
  • 200 g krewetek tygrysich (użyłam mrożonych)
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 garści czarnych oliwek
  • 6 suszonych pomidorów z oliwy
  • 1 ostra papryczka
  • 100 ml oliwy truflowej
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Wstawić wodę na makaron.
Czosnek pokroić w plasterki. Papryczkę umyć, przekroić, usunąć pestki i drobno pokroić. Na patelnię wlać oliwę, wrzucić czosnek i papryczkę, delikatnie podsmażyć. Dodać pokrojone pomidory. Krewetki sparzyć wrzątkiem, wrzucić na patelnię, oprószyć solą i pieprzem i krótko podsmażyć. Wrzucić pokrojone oliwki.
Makaron ugotować al dente, odcedzić i przyprawić go solą i pieprzem, zamieszać i wrzucić na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszać i nałożyć na talerze. Posypać natką pietruszki.
Smacznego :)

Przepis bierze udział w akcji:
 

22 komentarze:

  1. Wygląda niesamowicie apetycznie! :) Z chęcią zjadłabym dziś na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wykwintne! Bardzo ładnie podane.Muszę się wreszcie przekonać do przyrządzania krewetek:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie Agusik, na pewno nie pożałujesz :D

      Usuń
  3. wygląda obłędnie! pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. jakie pyszne! ja dzisiaj robię makaron z mulami.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to u Ciebie też pysznie :) na pewno zajrzę :)

      Usuń
  5. ojej ile wspaniałych smaków w jednym talerzu, takie dania jada się w restauracjach najlepszych:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chyba się teleportuję i wpadnę do Ciebie na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Przygotowałas spaghetti z moimi ulubionymi dodatkami. Pycha!
    Miłej niedzieli! :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję :) to również moje ulubione smaki :)

      Usuń
  8. Niestety krewetki to kolejna moja miłość więc porywam ten talerz!

    OdpowiedzUsuń
  9. jaki fajny pomysł:) wygląda apetycznie:) moje smaki:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Idealne!Idealne!Idealne!Idealne!Idealne!Ale zrobiłam się głodna......

    OdpowiedzUsuń
  11. pycha:D dawno nie jadłam krewetek.

    OdpowiedzUsuń
  12. Oj pycha, jakos mi się otworzyło na tym majowym, ale wciąż aktualnym przepisie. A krewetki chodzą za mną od jakiegoś czasu...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU