Jajka faszerowane serem żółtym i szynką. Smaczna i lekka przekąska. Można je udekorować pajączkami zrobionymi z czarnych oliwek a gwarantuję ze nikt nie oderwie od nich oczu :)
Do przygotowania jajek użyłam ser żółty Aldamer
Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach, który otrzymałam w ramach współpracy.
Składniki:
- 6 małych jaj - ugotowanych na twardo
- 5 łyżek sera żółtego startego na drobnych oczkach (użyłam sera żółtego Aldamer MSM Mońki)
- 4 plasterki szynki
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
- oliwki czarne do dekoracji
Jaja obrać, przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. W miseczce wymieszać ser, żółtka,majonez i drobno pokrojoną szynkę. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić białka farszem. Część oliwek przekroić na pół i zrobić z nich tułów pająków, resztę oliwek pokroić na ósemki i zrobić z nich nóżki.
Smacznego :)
Wyglądają bardzo dekoracyjnie. Lubię tak przyrządzone jajka.
OdpowiedzUsuńMiłego tygodnia!:-)
dziękuję :) i miłego tygodnia :)
UsuńPajączki wyglądają super, czy aby degustatorzy się ich nie boją;-))?
OdpowiedzUsuń:D na szczęście nie :) pajączki bardziej ciekawią niż straszą :D
UsuńTe tarantule to prawdziwe? :)
OdpowiedzUsuńAle one fajne :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie to wygląda :D kiedyś tak ozdobię jajeczka dla moich mężczyzn :)
OdpowiedzUsuńAle fajne! :D
OdpowiedzUsuńFaktycznie pajączki wyglądają jak żywe, są boskie :-)
OdpowiedzUsuń