expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 17 czerwca 2013

Jajka faszerowane serem i szynką

Jajka faszerowane serem żółtym i szynką. Smaczna i lekka przekąska. Można je udekorować pajączkami zrobionymi z czarnych oliwek a gwarantuję ze nikt nie oderwie od nich oczu :)
Do przygotowania jajek użyłam ser żółty Aldamer Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach, który otrzymałam w ramach współpracy.


Składniki:
  • 6 małych jaj -  ugotowanych na twardo
  • 5 łyżek sera żółtego startego na drobnych oczkach (użyłam sera żółtego  Aldamer MSM Mońki)
  • 4 plasterki szynki 
  • 2 łyżki majonezu
  •  sól i pieprz do smaku
  • oliwki czarne do dekoracji
Jaja obrać, przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. W miseczce wymieszać ser, żółtka,majonez i drobno pokrojoną szynkę. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić białka farszem. Część oliwek przekroić na pół i zrobić z nich tułów pająków, resztę oliwek pokroić na ósemki i zrobić z nich nóżki.
Smacznego :)


9 komentarzy:

  1. Wyglądają bardzo dekoracyjnie. Lubię tak przyrządzone jajka.
    Miłego tygodnia!:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję :) i miłego tygodnia :)

      Usuń
  2. Pajączki wyglądają super, czy aby degustatorzy się ich nie boją;-))?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :D na szczęście nie :) pajączki bardziej ciekawią niż straszą :D

      Usuń
  3. Świetnie to wygląda :D kiedyś tak ozdobię jajeczka dla moich mężczyzn :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Faktycznie pajączki wyglądają jak żywe, są boskie :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU