Składniki:
- 1 kg odszypułkowanych truskawek
- 1 kg obranego rabarbaru
- 1,5 kg cukru
Drugiego dnia wstawić na mały ogień i doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut. Odstawić i wystudzić, powtórzyć jeszcze raz. Po przestudzeniu wstawić na mały ogień trzeci raz i gotować do pożądanej konsystencji. Gorące rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić i postawić do góry dnem.
Smacznego :)
lubię to! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie konfitury!:)
OdpowiedzUsuńAle pracuś z Ciebie-codzień inna konfitura-same pyszności:)
OdpowiedzUsuńIdealne połączenie, też robiłam w tym roku:-), na zimę będzie jak znalazł:-)
OdpowiedzUsuńidealna na zimę :)
OdpowiedzUsuńNa zimę jak znalazł :-) fajne konfitury
OdpowiedzUsuńfantastyczny pomysł :-)bardzo mi sie podoba :-)
OdpowiedzUsuńBoska konfitura! Dosłownie tak jak dziewczyny piszą, na zimę IDEALNA... W szary, ponury mróz zrobisz ciacho z konfiturą to będzie szał :D
OdpowiedzUsuń