expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 3 lipca 2013

Konfitura rabarbarowo-truskawkowa

Niezwykle zgrany duet. Słodka truskawka i kwaskowy rabarbar zamknięte w jednym słoiku. Polecam!

Składniki:
  • 1 kg odszypułkowanych truskawek
  • 1 kg obranego rabarbaru
  • 1,5 kg cukru
Rabarbar pokroić w 1-2 cm plastry, truskawki odszypułkować, przekroić na pół. Wszystko zasypać cukrem i odstawić do następnego dnia.
Drugiego dnia wstawić na mały ogień i doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut. Odstawić i wystudzić, powtórzyć jeszcze raz. Po przestudzeniu wstawić na mały ogień trzeci raz i gotować do pożądanej konsystencji. Gorące rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić i postawić do góry dnem.

Smacznego :)

 Owoce z sadu i dzialki

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie konfitury!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pracuś z Ciebie-codzień inna konfitura-same pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne połączenie, też robiłam w tym roku:-), na zimę będzie jak znalazł:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na zimę jak znalazł :-) fajne konfitury

    OdpowiedzUsuń
  5. fantastyczny pomysł :-)bardzo mi sie podoba :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Boska konfitura! Dosłownie tak jak dziewczyny piszą, na zimę IDEALNA... W szary, ponury mróz zrobisz ciacho z konfiturą to będzie szał :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU