Lekkie i smaczne mini kanapeczki na jeden gryz - z pastą z paluszków krabowych i zieloną oliwką. Przygotowanie takiej przekąski nie wymaga ani wielu składników, ani zbyt wiele czasu. Świetnie się prezentuje i sprawdzi się zarówno podczas kameralnej kolacji jak i przyjęcia zorganizowanego dla większego grona osób. Polecam :)
Składniki:
- 250 g paluszków krabowych
- łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- zielone oliwki
- mini sucharki
Paluszki krabowe pokroić na kawałki, dodać majonez, jogurt, po szczypcie soli i pieprzu. Wszystko zmiksować na gładko. Gdyby pasta była zbyt gęsta dodać oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową pastę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i nakładać na mini sucharki. Udekorować oliwką.
Smacznego :)
Zapraszam również na miseczki chlebowe nadziewane pastą krabową :)
Śliczne małe kąski:)
OdpowiedzUsuńPaluszki krabowe kupuję od nie dawna i bardzo nam smakują, a Twoja pasta wygląda bajecznie!!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko:)
idealne na przyjęcia :-)
OdpowiedzUsuńWow, chcę taką:-)
OdpowiedzUsuńPiękne przekąski:-)
OdpowiedzUsuńAle pięknie podane!
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentują
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna propozycja :)
OdpowiedzUsuńTartinki wyglądają świetnie!
OdpowiedzUsuńPiękne i wykwintnie podane !
OdpowiedzUsuńJakie ładne! Super smaczne te mini-kanapeczki;)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podobają! Chętnie skorzystam z przepisu na taką pastę :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na pastę a kanapeczki wyglądają bardzo efektownie:)
OdpowiedzUsuńILE WYCHODZI TARTINEK Z TAKIEJ ILOSCI PASTY?
OdpowiedzUsuńNie pamiętam dokładnie, ale na 25 szt. starczy na 100 %. Polecam zrobić więcej, pasta w lodówce postoi kilka dni - świetnie smakuje jako codzienne smarowidło do chleba.
Usuń