expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sobota, 11 stycznia 2014

Tartinki z pastą krabową i oliwkami

Lekkie i smaczne mini kanapeczki na jeden gryz -  z pastą z paluszków krabowych i zieloną oliwką. Przygotowanie takiej przekąski nie wymaga ani wielu składników, ani  zbyt wiele czasu. Świetnie się prezentuje i sprawdzi się zarówno podczas kameralnej kolacji jak i przyjęcia zorganizowanego dla większego grona osób. Polecam :)

Składniki:
  • 250 g paluszków krabowych
  • łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • zielone oliwki
  • mini sucharki
Paluszki krabowe pokroić na kawałki, dodać majonez, jogurt, po szczypcie soli i pieprzu. Wszystko zmiksować na gładko. Gdyby pasta była zbyt gęsta dodać oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową pastę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i nakładać na mini sucharki. Udekorować oliwką. 
Smacznego :)




15 komentarzy:

  1. Paluszki krabowe kupuję od nie dawna i bardzo nam smakują, a Twoja pasta wygląda bajecznie!!
    pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tartinki wyglądają świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie ładne! Super smaczne te mini-kanapeczki;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo mi się podobają! Chętnie skorzystam z przepisu na taką pastę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł na pastę a kanapeczki wyglądają bardzo efektownie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. ILE WYCHODZI TARTINEK Z TAKIEJ ILOSCI PASTY?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie pamiętam dokładnie, ale na 25 szt. starczy na 100 %. Polecam zrobić więcej, pasta w lodówce postoi kilka dni - świetnie smakuje jako codzienne smarowidło do chleba.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU