expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 20 listopada 2012

Makaron z krewetkami

Bardzo smaczne, lekkie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad, a także na kolację.
Krewetki są tak pyszne same w sobie, że naprawdę nie wiele im trzeba żeby potrawa była doskonała. Tu w delikatnym sosie śmietanowym i dużą ilością pietruszki smakowały idealnie.
Taką właśnie kolację przyrządziłam z przyjacielem, który nas ostatnio odwiedził :)
Pozdrowienia dla Łukasza, który tego wieczoru odegrał rolę szefa kuchni :))))

Składniki na 3 porcje:

  • 800 g krewetek tygrysich (u mnie mrożone)
  • makaron spaghetti
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • oliwa
  • sól i pieprz do smaku
Mrożone krewetki sparzyć wrzątkiem, oderwać ogonki. Makaron ugotować al dente.
Cebulę obrać, pokroić w paseczki, podsmażyć na oliwie, dodać posiekany drobno czosnek. Na patelni ułożyć krewetki, oprószyć pieprzem i podsmażyć z obu stron. Dodać śmietanę, zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wsypać pokrojoną natkę pietruszki. Na koniec dodać ugotowany al dente makaron. Wymieszać dokładnie z sosem i nakładać na talerze.
Smacznego :)

Źródło: Kotlet.tv






3 komentarze:

  1. dobry pomysł na szybką i lekką kolację czy obiad

    OdpowiedzUsuń
  2. Wypróbuję jak tylko kupię krewetki. Wygląda apetycznie i jak tylko czytam to nabieram apetytu. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. fantastycznie wygląda i z pewnością równie dobrze smakuje

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz :) Zapraszam ponownie!!
Anonimie proszę podpisz się :)

EUROPA NA WIDELCU