W prostocie siła :) Czyli jak w kilka minut i niewielu składników ugotować coś smacznego.
Spaghetti z natką pietruszki, mozzarellą i oliwkami. Zapraszam :)
Składniki:
- 500 g makaronu spaghetti
- 50 g masła
- 6 ząbków czosnku
- 1/2 szklanki czarnych oliwek
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek, np. z dodatkiem bazylii i cytryny
- pęczek posiekanej natki pietruszki
- 150 g mozzarelli
- sól morska i świeżo mielony pieprz do smaku
Makaron ugotować al dente w dużej ilości energicznie gotującej się, osolonej wody. Odcedzić i przełożyć do garnka.
Oliwki pokroić w plasterki, mozzarellę w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Masło rozgrzać, dodać czosnek, obsmażyć przez 1-2 minuty. Masło czosnkowe przełożyć do makaronu. Dodać oliwki, natkę, doprawić solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Wszystko połączyć i podawać.
Smacznego :)
Źródło: Niezrównany Makaron.
Pycha! Nie ma to jak makaron :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, szkoda, że u nas nikt nie przepada za oliwkami.. :)
OdpowiedzUsuńŁucja wpadam na obiad, bardzo lubię oliwki i takie połączenia :-)
OdpowiedzUsuńCudowne spaghetti :)
OdpowiedzUsuńmakaron jak najbardziej, tylko beż oliwek poproszę:)
OdpowiedzUsuńo rany! pycha! więcej tu nie wchodzę o tak późnej godzinie! robisz mi smaka!
OdpowiedzUsuńTakie obiady moglabym jesc codziennie :)
OdpowiedzUsuńŚlinka m cieknie na sam widok tego pysznego dania :-)
OdpowiedzUsuńSmak tkwi w prostocie:)danie idealne:)
OdpowiedzUsuńGdyby nie kalorie zawarte w makaronie jadłabym go od rana do wieczora. Pyszne połączenie nic więcej tam nie trzeba :)
OdpowiedzUsuńTo lubię! Prosto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńPoproszę takie smakowitości na obiad!! :-)
OdpowiedzUsuń